[Quick Links] |
Search Site

Site Details

rendered in 0.0436 secs

Captain's Log | Saturday 4th of February 2017

linux ping show dropped / no replies / destination unreachable | request timed timeout

ping -O 8.8.4.4capital o, not zero

When creating a new website in webmin and enable ssl / https, it breaks all existing websites | stops working virtualmin


edit the site in /etc/sites-available and change the ssl listening address to *:443, then reload the apache service

sudo: service: command not found


only smarties have the answer
sudo /etc/init.d/networking restart

irssi commands

#connect to another server, whilst still connected to existing
/connect irc.freenode.net
   then you must hit "CTRL+x" in the status window to switch active server to the new one, before any join command etc

xdebug install and configure | setup


I'm afraid I haven't got a fucking clue. I managed to get it "working" by following this page. and then dropping zend_extension = /usr/lib/php5/20131226/xdebug.so

;xdebug configuration
xdebug.remote_host = 127.0.0.1
xdebug.remote_enable = 1
xdebug.remote_port = 9000
xdebug.remote_handler = dbgp
xdebug.remote_mode = req
xdebug.profiler_enable=0
xdebug.profiler_enable_trigger=1
xdebug.remote_autostart=1
xdebug.idekey=PHPSTORM
into /etc/php5/mods-available/xdebug.ini, installed https://github.com/joonty/vdebug (actually did this bit first), and now when I hit F5 in vim, and just hit the site normally https://devhome.loopnova.com/ for example, with no funny port or ?xdebug string on the end, it just "works". my brain is melting out of my eye sockets.

update: set "xdebug.remote_autostart=0" and then append "?XDEBUG_SESSION_START=1" to the url, and it will start debug on load. If you don't do that, the debug may start on a page/script that anyone happens to load as soon as you hit f%, plus, word on the street is that having it set to zero makes apache run like a slut as it's always listening for the debug magic.

update2: interestingly, with the update, it now always catches the site im debugging, regardless of whether i pass the string, but now it lets all my other sites load normal, UNLESS i pass the string. fuck knows what's going down.